ORGAN MEETS JAZZ: Antoine Trommelen te gast bij Maarschalkerweerdorgel


Op zondagavond 28 oktober  a.s. (aanvang: 20.00 uur) vindt het vijfde vrijdagavondconcert plaats op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Traditiegetrouw wordt deze concertserie afgesloten door Basiliek-organist Jan Willems, dit jaar met medewerking van Antoine Trommelen (saxofoon) en Ilse van Wuijckhuijse (zang).

Naast marktconcerten gedurende de zomermaanden organiseert de Stichting Ludens al enige jaren orgelconcerten op het Maarschalkerweerd-orgel. Traditiegetrouw wordt het concertseizoen afgesloten door de “huis”-organist van de Basiliek, Jan Willems. Dit jaar is de bekende Oosterhoutse jazz-saxofonist Antoine Trommelen te gast. Tezamen met de sopraan Ilse van Wuijckhuijse brengt dit tweetal rasmuzikanten een afwisselend programma met werken van Bach, Franck, Fauré, Piazolla, Cole Porter, Gershwin en uiteraard improvisatie. Geen concert voor orgelpuristen (waarom eigenlijk niet?), wel voor liefhebbers van klassieke muziek en jazzmuziek met de nodige knipogen en cross-overs. Kortom: een concert waarin een ieder iets van zijn gading kan vinden en u derhalve niet kunt ontbreken. Van harte aanbevolen!

De toegangsprijs bedraagt Euro 7,50. Jongeren en studenten hebben gratis toegang. De verrichtingen van dit muzikale trio zullen beneden te volgen zijn via een beeldverbinding op het grote scherm.

Met het concert op zondagavond 28 oktober a.s. zit de serie orgelconcerten er voor 2012 op. De Stichting Ludens is echter al druk bezig met de invulling van het programma voor 2013, waarover binnenkort nadere berichtgeving zal volgen.